kontakt
·
povezave
·
kazalo
·
RSS
·
kaj je rss?
·
slo
·
eng

Čisto veselje

Čisto veselje 2018

Čisto veselje 2018

Z zbiranjem odpadnih surovin od 12. - 24. marca 2018 PRIČARAJMO ČISTO VESELJE otrokom iz projekta Botrstvo v Sloveniji.

Sodelujete lahko vsi. Med 12. in 24. marcem 2018 bodo na lokacijah Gorenja Surovine d.o.o. po vsej Sloveniji in izbranih parkiriščih trgovske verige Spar in Interspar, stali posebni kontejnerji, v katere boste lahko odložili odpadne surovine, s tem pa prispevali k lepši prihodnosti otrok iz projekta Botrstvo. Ves zbrani material se bo ovrednotil, izkupiček pa bo namenjen za počitnice otrok iz manj spodbudnega okolja, tabore, izlete, počitniško varstvo ter psihosocialno pomoč. Projekt sta skupaj zasnovali družba Gorenje Surovina d.o.o. in Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

Kaj zbiramo?
Na poslovnih enotah Gorenja Surovina lahko v posebne zabojnike Čistega veselja odložite naslednje odpadne surovine: odpadni papir, odpadna električna in elektronska oprema, barvne kovine in jekleni odpad.
Na parkiriščih družbe Spara in Interspar zbiramo samo papir.
Vam najbližjo lokacijo lahko poiščete na zemljevidu. Več o akciji na: www.cistoveselje.si .

Kateri odpadki spadajo med:


ELEKTRIČNO IN ELEKTRONSKO OPREMO- veliki gospodinjski aparati (hladilniki, zamrzovalne omare in skrinje, štedilniki, pomivalni stroji, sušilni stroji, pečice, električni radiatorji, mikrovalovne pečice, …)- mali gospodinjski aparati (sesalniki, električne metle, električno orodje, tiskalniki, računalniki, radijski sprejemniki, likalniki, cvrtniki, …)- drobni aparati (telefonski aparati, mobilni telefonski aparati, električne igrače, MP3 predvajalniki, brivniki, tipkovnice, miške, polnilci, električne ščetke, …)- televizorji in monitorji- sijalke- odpadne baterije

JEKLENI ODPAD- vrtna orodja- deli mehanizacije za urejanje okolja- deli kmetijske mehanizacije- vrtne ograje - razna okovja- jeklene posode - radiatorji- železni ostani pri gradbeništvu

ODPADNI PAPIR- navadni papir- škatle- časopisi- kartoni- odsluženi šolski učbeniki

BARVNE KOVINE- izdelki iz bakra- izdelki iz medenine- izdelki iz cinka- izdelki iz svinca- izdelki iz aluminija- sanitarne armature- ventili- radiatorji- žlebovi- škropilnice

Najbolj SRČNI večer te jeseni

Lions klub Ljubljana in Center kulture Španski borci prisrčno vabita na najbolj SRČNI večer te jeseni, v torek, 28. novembra, ob 19h, v Center kulture ©panski borci.
IZ VSEGA SRCA bosta prepevali Nuška Drašček in Alenka Godec, ob spremljavi pianista Mirana Juvana, posebni gost bo tudi violinist Gal Juvan.
OD SRCA pa se bomo nasmejali Stefanu Šumancu - Šumiju.

Zbrana sredstva so v celoti in brez odbitkov namenjena Humanitarnemu Zavodu Pod strehco, za ljudsko kuhinjo, na Zaloš€ki 42 v Ljubljan.

Nastopajoči gostje in Kulturni dom Španski borci so se - v pomoč Zavodu Pod strehco - odpovedali honorarju.Dogodek v imenu ustanoviteljev Zavoda Pod strehco organizira Lions klub Ljubljana.

Vaš€ dobrodelni prispevek zna€a 20 EUR, vstopnice pa lahko naročite oz. dobite:na e-naslovu: irena.tercelj.s@gmail.com,v Zavodu Pod Strehco, Zalo€ka cesta 42, Ljubljana - vsak delovni dan od 8.00 do 16.00,v Kulturnem domu Španski borci, 28.11.2017, od 17.ure dalje (2 uri pred predstavo).

Imejte od smeha boleč trebuh, drugi pa sitega!

Slika

Slika

Vabljeni na dobrodelni večer slovenskih Stand-up komikov, ki bo 24. novembra 2016 ob 19.30 v Centru kulture Španski borci v Ljubljani.


Boštjan Gorenc - Pižama, Eva Virc, Sašo Stare, Gašper Bergant in Andrej Težak - Tešky bodo poskrbeli za obilico smeha, da nas bo bolel trebuh, s tem pa bomo nasitili drugega, saj bo prav vsak cent donacij za vstopnico, ki znaša 20 evrov,  v celoti namenjen Skladu socialnih obrokov Zavoda Pod strehco, z ljudsko kuhinjo v Ljubljani. Ustvarjalci predstave so se namreč odrekli honorarjem, Center kulture Španski borci pa prostor zagotavlja brezplačno.

Vstopnice si zagotovite na prodajnem mestu v Centru kulture Španski borci ali preko e-naslova karte@podstrehco.si ali kar osebno vsak delovnik, od 8h do 16h, v Zavodu Pod stehco na Zaloški 42, Ljubljana.

Res iskreno in toplo vabljeni v največjem številu!

Cvetje v jeseni

Cvetje v jeseni

Cvetje v jeseni

Že 25 let slovenski Lioni pomagamo vsem tistim, ki pomoč potrebujejo. Med njimi je vedno več takih, ki si topli obrok lahko privoščijo le še v ljudski kuhinji. Vabimo vas na dobrodelno predstavo izvirnega slovenskega muzikala Cvetje v jeseni. KDAJ: 10. decembra ob 19h. KJE: velika dvorana Španskih borcev v Ljubljani. NAMEN: zbiranje sredstev za sklad socialnih obrokov ljudske kuhinje Zavoda Pod strehco.


V naslovnih vlogah: Matjaž Robavs, Nina Pušlar, Jure Ivanušič, Maja Martina Merljak, Alenka Kozolc Gregurić, Ana Grasselli, Domen Križaj, Marjan Bunič.


Ustvarjalci:

Režija: Vojko Anzeljc                                                                    

Skladatelj: Matjaž Vlašič

Avtor libreta: Janez Usenik                                                          

Orkestrator: Anže Rozman

Glasbeni vodja in dirigent: Simon Dvoršek                              

Koreografija: Miha Krušič

Mentorici petja: Željka Predojevič                                              

Producent: Miša Stanko Izvršni producent: Gorazd Slak


Ustvarjalci in vsi nastopajoči so se za dobrodelni namen v celoti odpovedali honorarju, Center kulture Španski borci pa je omogočil brezplačno uporabo dvorane. Vašo donacijo v višini 25 oz. 29 eurov, ki bo v celoti namenjena v sklad socialnih obrokov ljudske kuhinje Zavoda Pod strehco, lahko potrdite na e-naslovu: cvetje@podstrehco.si ali po telefonu 070 33 22 99 oziroma jo vplačate na mestu prevzema vstopnic:

- v Zavodu Pod strehco, Zaloška cesta 42, Ljubljana - vsak delavni dan od 8.00 -16.00,- v Centru kulture Španski borci, na dan predstave od 17.00 ure dalje - do zapolnitve mest- pri članicah in članih Lions kluba Ljubljana.

Prisrčno vabljeni!

Podarili smo kombi

24.000 evrov vredno darilo Lions kluba Ljubljana

24.000 evrov vredno darilo Lions kluba Ljubljana

Joco Žnidaršič je prerezal trak z avtomobila

Joco Žnidaršič je prerezal trak z avtomobila

Lions klub Ljubljana je v sodelovanju s Centrom za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič uspešno zaključil dobrodelno akcijo Koledar Lepa Slovenija.

Prodano je bilo več kot 6000 koledarjev, kar je omogočilo, da je Center za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič dobil v dar 24.000 evrov vreden kombi, ki ga potrebuje za prevoz nekaterih težko pokretnih varovancev v njihovo bivalno enoto na Vižmarjih.

Akcija je nastala na pobudo znanega slovenskega fotografa, Joca Žnidaršiča, dolgoletnega člana Lions Kluba Ljubljana. Poleg osnovnega cilja akcije, zbrati sredstva za nakup potrebnega kombija, je bil namen akcije hkrati tudi promovirati delo samih varovancev Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič.

Tako so v koledarju Lepa Slovenija združene fotografije Joca Žnidaršiča z iulustracijami otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Koledar Lepa Slovenija je pomagal oblikovati tudi pred kratkim umrli grafični oblikovalec Miljenko Licul.

»Otrokom smo tako znova narisali smeh na obraz saj bodo s pomočjo tega kombija živeli še nekoliko lažje, predvsem pa udobneje.« je ob prevzemu kombija povedala direktorica Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, gospa Valerija Bužan.

Srečanja se je udeležil tudi guverner Zveze Lions klubov Slovenije, združene v Distriktu 129 Slovenija, dr. Boris Žnidarič, ki je Jocu Žnidaršiču podelil za zahvalo zastavico Lionsov.

Napolni otrokovo dlan, saj je majhna!

Lions klub Ljubljana - Koledar Lepa Slovenija, januar 2009

Lions klub Ljubljana - Koledar Lepa Slovenija, januar 2009

Lions klub Ljubljana - Koledar Lepa Slovenija, avgust 2009

Lions klub Ljubljana - Koledar Lepa Slovenija, avgust 2009

Tako pravi star kitajski pregovor. Ljudje s posebnimi potrebami, z motnjo v duševenem razvoju, po svoje ostajajo otroci vse življenje, in zdi se, kot da se njihova dlan prav nič ne veča. Vsaj denarja za dejavnosti, ki jim olajšujejo in izboljšujejo kakovost življenja, je v njej vedno enako - malo.

Vabimo vas, da skupaj zberemo sredstva za dejavnosti varovancev Centra Dolfke Boštjančič. Zato smo v Lions klubu Ljubljana, po zamisli mojstra fotografije Joca Žnidaršiča ter s sodelovanjem uveljavljenega oblikovalca Miljenka Licula, pripravili koledar »Lepa Slovenija«. Znamenitosti svoje dežele so risali likovno nadarjeni otroci s posebnimi potrebami, Joco Žnidaršič pa je k tem risbam dodal svoja fotografska doživetja istih krajev. Soočanje obojega na straneh koledarja, je dobronameren likovni in vsebinski izziv.

Koledar je v ponorelem svetu ne nazadnje tudi nujna opora v času. Če pa je zanimiv in koristen hkrati, je vložek dvojno poplačan. Vse leto vas bo spominjal, da ste naredili tudi nekaj dobrega.

Predstavitev koledarja: obseg 26 barvnih strani, format 30 x 42 cm (odprt format 60 x 42 cm), možnost dotiska logotipa na spodnjem delu koledarja na površini 42 x 4,5 cm.

Zagotovite si svoje izvode koledarja


Pomagamo

Sredstva za pomoč zbiramo z različnimi aktivnostmi:

 • s prispevki članov kluba,
 • z organizacijo vsakoletnega velikega dobrodelnega Lions plesa,
 • s sodelovanjem pri zbiranju sredstev na predbožični dobrodelni Lions stojnici v Ljubljani,
 • s pomočjo različnih donatorjev,
 • z organizacijo drugih priložnostnih dobrodelnih akcij.

V dobrih 19 letih svojega delovanja smo v LK Ljubljana zbrali in podelili finančno pomoč v vrednosti preko 282.000 €:

 • preko 116.000 € je bilo namenjeno slepim in slabovidnim,
 • skoraj 32.000 € smo namenili za preventivo in zdravljenje zasvojenosti,
 • za pomoč otrokom z motnjami v telesnem in duševnem razvoju smo namenili 58.000 €, od tega samo v zadnjih dveh letih 33.000 €
 • preko 25.000 € so prejele družine prizadete v poplavah,
 • za letovanje otrok in njihovo delovanje v prostem času smo namenili 25.000 €,
 • pediatrični kliniki in drugim zdravstvenim inštitucijam smo za nakup medicinskih pripomočkov in opreme namenili 12.000 €,
 • pomoč, ki smo jo izvajali preko Rdečega križa, je znašala 5.000 €,
 • pomoč beguncem je dosegla skoraj 5.000 €,
 • preko organiziranih društev smo posameznikom v nesrečah pomagali s 4.500 €.

Pomoč, ki so jo preko našega kluba darovali Lions klubi iz drugih držav pa je presegla 500.000 €.

Zahvaljujemo se našim donatorjem

Donatorji 2014