kontakt
·
povezave
·
kazalo
·
RSS
·
kaj je rss?
·
slo
·
eng

Predsednik 2020/2021

Blaž Banič, Predsednik Lions kluba Ljubljana 2020/2021

Blaž Banič, Predsednik Lions kluba Ljubljana 2020/2021

Julija 2020 je vodenje kluba prevzel Blaž Banič, ki je v Lionizmu že od svojega 17. leta. Takrat se je pridružil LEO klubu Ljubljana, podmladku Humanitarnega društva Lions klub Ljubljana, kamor je leta 2013 prestopil. Pred predsedovanjem je dvakrat deloval kot tajnik kluba in več let kot LEO Club advisor.
“Naše Humanitarno društvo Lions klub Ljubljana se je v svojih tridesetih letih delovanja dotaknilo mnogo življenj. Neutrudno delo njegovih članic in članov je na obraz marsikaterega pomoči potrebnega človeka privabilo nasmeh in v njegovo srce vlilo upanje.S pomikanjem proti vse bolj negotovim časom so tovrstne aktivnosti še kako potrebne za vzdrževanje vsaj osnovne ravni človečnosti in prav zato naš klub z nezmanjšano močjo deluje, da bi izboljšal in polepšal življenja soljudi, ki to potrebujejo.”

Predsednica 2018/2019

Tina Kocijančič, Predsednica Lions klub Ljubljana 2018/2019

Tina Kocijančič, Predsednica Lions klub Ljubljana 2018/2019

Tina Kocijančič je v juliju 2018 prevzela vodenje Lions kluba Ljubljana.  V Lionizmu je že od leta 2002, ko je postala članica LEO kluba Nova Goricam kasneje pa je prevzela tudi njegovo vodenje. Leta 2008 pa je postala predsednica LEO distrikta 129, Slovenija. Med lions člane je bila sprejeta leta 2014.

Ob nastopu nove klubske funkcije je povedala:

"Biti Lions zame pomeni odgovornost do vseh, ki so v stiski in potrebujejo pomoč. Menim, da je dolžnost tistih, ki jim je življenje naklonjeno, da pomagajo ostalim, ki jim žal ni. Svoje sreče se tako lahko zavedamo šele, ko osrečimo druge.

Odgovornost pa je zame tudi vodenje Lions kluba Ljubljana. Zato se moram zahvaliti svojim članom, ki so mi to zaupali in ki mi bodo na moji poti stali ob strani. V letošnjem Lions letu se bomo skupaj posvetili slepim in slabovidnim otrokom, otrokom s posebnimi potrebami, socialno ogroženim družinam, prav tako pa bomo še naprej aktivno podpirali Lions projekt donirane hrane.

Želim si, da bi klubsko druženje razširili na LEO klub Ljubljana in na druge Lions klube v Sloveniji. Menim namreč, da lahko vsi sodelujemo, ne glede na pripadnost posameznemu klubu. Pomemben je le naš skupen cilj, da pomagamo.''

Predsednica 2017/2018

Irena Terčelj Schweizer, Predsednica Lions kluba Ljubljana 2017/2018

Irena Terčelj Schweizer, Predsednica Lions kluba Ljubljana 2017/2018

Enoletno vodenje Lions kluba Ljubljana je prevzel Irena Terčelj Schweizer, ki je ob nastopu predsedniške funkcije povedala: "Lions klub Ljubljana se bo tudi v letošnjem lionističnem  letu osredotočil na pomoč slepim in slabovidnim, otrokom in mladostnikom  s posebnimi potrebami in pomoči socialno ogroženim družinam. Eden od pomembnih ciljev kluba bo tudi še naprej sodelovanje pri delovanju in širitvi projekta »Donirana hrana«, ki s pomočjo Zavoda Pod strehco in mnogih prostovoljcev prispeva k zmanjšanju socialnih stisk in lakote najšibkejših članov naše družbene skupnosti.

Med našimi rednimi aktivnostmi bo tudi zbiranje očal za slabovidne v revnih državah po svetu, postavitev novoletne stojnice, na kateri bomo širili vizijo in vrednote lionizma, organizacija humanitarnega dogodka »Tečem, da pomagam«, organizacija športnega dogodka za slepe in slabovidne otroke in druge dobrodelne aktivnosti.

Moja osebna pozornost pa bo v letošnjem lionističnem letu usmerjena tudi v organizacijo zanimivih in vsebinsko bogatih sestankov, ki bodo pritegnili in aktivirali čim večje število naših članov. Zadovoljni in motivirani člani bomo še bolj povezani in bomo s skupnimi močmi lahko naredili še več za reševanje stisk pomoči potrebnih ljudi iz našega okolja. Ker pregovor »na mladih svet stoji«velja tudi za lionizem, se bom zavzemala za kakovostno uvajanje novih članov kluba v lionistične aktivnosti."


Predsednik 2016/2017

Tomaž Šenica, predsednik Lions kluba Ljubljana 2016/2017

Tomaž Šenica, predsednik Lions kluba Ljubljana 2016/2017

Enoletno vodenje Lions kluba Ljubljana je prevzel Tomaž Šenica. Ob nastopu predsedniške funkcije je povedal:

"Tudi v letošnjem letu se Lions klub Ljubljana v duhu s svojo  dolgoletno tradicijo kot prvi in najstarejši slovenski klub usmerja  v  aktivnosti  vsem pomoči potrebnim, predvsem otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami, slepim in slabovidnim in vsem drugim pomoči potrebnim.

Kot že do sedaj  bomo še  naprej aktivno sodelovali pri skupnem projektu donirane hrane pod okriljem Zavoda pod strehco. Ker pa praznujemo letos 100. letnico lionizma, bodo seveda vsi naši dogodki in delovanje v veliki meri posvečeni tudi tej obletnici.

Predvsem pa se bom zavzemal  še naprej za prijetno, sproščeno in prijateljsko druženje na naši rednih in izrednih  srečanjih."

Predsednik 2015/2016

Danilo Tomšič, predsednik Lions kluba Ljubljana 2015/2016

Danilo Tomšič, predsednik Lions kluba Ljubljana 2015/2016

Septembra 2015 je enoletno vodenje kluba prevzel Danilo Tomšič. Ob nastopu predsedniške funkcije je povedal:

"Lions klub Ljubljana v letošnjem linostičnem letu nadaljuje s tradicijo pomoči vsem tistim, ki našo pomoč potrebujejo. Pri tem bomo posebno pozornost namenjali otrokom v stiskah, slepim in slabovidnim ter otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami. Pomagati želimo predvsem v okoljih, iz katerih izhajamo, pri čemer ne zanemarjamo potrebo širše skupnosti in begunce. Poseben poudarek bomo dajali projektom preprečevanja lakote, predvsem z aktivnim sodelovanjem naših članic in članov kot prostovoljcev v projektu Donirana hrana, ki poteka pod okriljem Zavoda Pod strehco." 

Predsednica 2014/2015

Vida Petrovčič, predsednica Lions kluba Ljubljana 2014/2015

Vida Petrovčič, predsednica Lions kluba Ljubljana 2014/2015

Septembra 2014 je prevzela enoletno vodenje kluba Vida Petrovčič

Predsednik 2013/2014

Tomaž Butina, predsednik Lions kluba Ljubljana 2013/2014

Tomaž Butina, predsednik Lions kluba Ljubljana 2013/2014

Septembra 2013 je prevzel enoletno vodenje kluba novi predsednik, Tomaž Butina.V programu se je zavzel za ohranjanje klubske tradicije in dobrodelnih akcij ter aktivno in kvalitetno članstvo. Lions klub Ljubljana bo tudi pod njegovim vodstvom v prihodnje odgovorno opravljal in nosil vlogo prvega tovrstnega dobrodelnega in prostovoljnega kluba v naši državi.

Predsednica 2012/2013

Sabrina Pečelin, Predsednica Lions kluba Ljubljana 2012/2013

Sabrina Pečelin, Predsednica Lions kluba Ljubljana 2012/2013

Vodenje Lions kluba Ljubljana je v delovnem letu 2012/2013 prevzela Sabrina Pečelin, ki je povedala:

"Letošnje lionistično leto predstavlja za člane našega kluba velik izziv. Živimo v času in razmerah, ko se moramo vprašati, kaj lahko naredimo bolje za medsebojne odnose, razumevanje in za lažje preživetje. Prepričana sem, da nam bo tudi tokrat uspelo izpolniti zavezo in prepoznati potrebe v našem okolju ter priskočiti na pomoč tam, kjer bo najbolj pereče. Skušali bomo z vrsto majhnih, plemenitih dejanj odločno prispevati k skupnim ciljem slovenskega lionizma.

Prav v duhu združevanja in mednarodnega povezovanja smo se v klubu odločili, da bomo naš osrednji, sicer tradicionalno januarski klubski dobrodelni dogodek, Veliki Lions ples, pripravili v času 16. mediteranske Lions konference (21. do 23. marec), ki jo v letu 2013 gostimo v Sloveniji. Vsi dosedanji prijatelji našega druženja, kot tudi vsi, ki bi želeli z nami dobrodelno zaplesati prvič, so tako prisrčno vabljeni, da se nam pridružijo v Cankarjevem domu v soboto, 23. marca 2013."

Sabrina Pečelin je članica Lions kluba Ljubljana od leta 2007.

Predsednik 2011/2012

Dušan Papež, Predsednik Lions kluba Ljubljana 2011/2012

Dušan Papež, Predsednik Lions kluba Ljubljana 2011/2012

V lionističnem letu 2011/12 je vodenje kluba prevzel Dušan Papež, ki pravi: »Predsedovanje prevzemam z mislijo, da smo s tem, ko prinašamo srečo v življenja drugih, sreče deležni tudi sami. To je zagotovo med nami, Lionsi, še posebej pomembno. Počaščen sem za zaupanje, da kot prvi med enakimi eno leto vodim klub častivrednih članov.

V tem letu se še posebej veselim našega sproščenega in prijateljskega druženja - medtem, ko se trudimo zbirati sredstva za pomoč  potrebnim. Pri tem si želim, da bi se uspeli še globlje povezati med seboj, kot tudi s klubi v Sloveniji in izven nje.

Dolgoletne izkušnje bomo uporabili, da nam bo kljub težjim gospodarskim razmeram  s pomočjo naših idej in donatorjev, ki nas pri tem podpirajo, uspelo zbrati potrebna sredstva za pomoč in  tenkočutno ter usmerjeno izbrati prejemnike naših donacij. Poseben poudarek bomo dali našim akcijam. Kjerkoli je mogoče, se bomo angažirali sami, osebno. Prav to skupno delo nas še bolj povezuje.

Želim si, da bi v tem (delovnem) letu utrdili vezi z našim podmladkom, Leo klubom Ljubljana, saj je tudi zgled mladim ena od naših velikih odgovornosti. 

S pomočjo in znanjem članov, ki so gradili klubsko 21 letno preteklost, bomo sledili ciljem Lionizma ter z upoštevanjem etičnih načel krepili duh sporazumevanja med ljudmi vsega sveta in  prostovoljno pomagali v ožji in širši skupnosti.«

Dušan Papež je član Lions kluba Ljubljana od leta 2006.

Predsednik 2010/2011

Martin Logar, Predsednik Lions kluba Ljubljana 2010/2011

Martin Logar, Predsednik Lions kluba Ljubljana 2010/2011

Martin Logar je v delovnem letu 2010/2011 z vso odgovornostjo prevzel predsedniško mesto in s tem vodenje Lions kluba Ljubljana. Je Lion že od leta  2005 in je med drugim prejel za svoje humanitarno delo tudi priznanje Lion of the Year 2008.  Ob nastopu v svoji novi klubski funkciji je povedal:

"Vsakdo izmed nas ima globoko v sebi željo in potrebo po pomoči sočloveku. Vsaj enkrat v življenju zaslišimo notranji klic po nudenju pomoči prizadetim, prikrajšanim, skratka osebam, ki jim življenje ni namenilo najlepših trenutkov.

Lionisti imamo možnost in predvsem stanovsko dolžnost, ki nas je povsem raznolike, združila skupaj, da nudimo pomoč tistim, ki jo potrebujejo.

Biti Lion je lep občutek, hkrati pa tudi stresno, saj ob nesrečnih trenutkih posameznikov ne pogledamo stran ampak direktno v oči in poskusimo po svojih najboljših močeh ljudem, posameznikom pomagati.

Lepo je biti Lion."

Predsednica 2009/2010

Darinka Pavlič Kamien, Predsednica Lions kluba Ljubljana 2009/2010

Darinka Pavlič Kamien, Predsednica Lions kluba Ljubljana 2009/2010

Darinka Pavlič Kamien je 1.oktobra prevzela predsedniško značko in s tem vodenje Lions kluba Ljubljana v mandatu, ko bo naš klub praznoval svojo 20. obletnico.

Nova predsednica je dolgoletna članica našega kluba in že vrsto let uspešno vodi organizacijski odbor za pripravo že tradicionalnega Velikega dobrodelnega plesa, ki bo tudi tokrat osrednji dobrodelni dogodek našega kluba.

Poleg že utečenih klubskih aktivnostih pa bomo organizirali tudi posebno dobrodelno akcijo  ob 20. obletnici Lions kluba Ljubljana, saj velja, da »tisti, ki prinašajo srečo v življenja drugih, se ji sami ne morejo izogniti«.

Predsednik 2008/2009

Dr. Igor Bartenjev, Predsednik Lions kluba Ljubljana 2008/2009

Dr. Igor Bartenjev, Predsednik Lions kluba Ljubljana 2008/2009

Igor Bartenjev, dolgoletni član Lions kluba Ljubljana,  je 18. septembra iz rok bivše predsednice Bogi Pretnar Kozinc prejel predsedniško značko Lions kluba Ljubljana za sezono 2008/2009.

Člani Lions kluba Ljubljana vemo, da njegovo predsedovanje ne bo le učinkovito in plodno, ampak tudi duhovito.

V letošnji sezoni bomo v Lions klubu Ljubljana pod Igorjevim vodstvom zaključili dobrodelni projekt Koledar Lepa Slovenija 2009. Nadaljevali pa bomo tudi z že utečenimi dobrodelnimi aktivnostmi Lions kluba Ljubljana in tako sodelovali

- na dobrodelnih novoletnih stojnicah,
- nadaljevali z zbiranjem pomoči za slepe in slabovidne ter
- organizirali Veliki dobrodelni Lions ples.

Predsednica 2007/2008

Bogi Pretnar Kozinc, predsednica Lions kluba Ljubljana 2007/2008

Bogi Pretnar Kozinc, predsednica Lions kluba Ljubljana 2007/2008

»Predsednik je samo enak med enakimi, morda v letu svojega mandata zgolj tisti, ki mora biti najbolj radoživo vprežen v klubski voz. Vprašanju, kaj bo zaznamovalo moj mandat, je žal odgovorila kar narava sama, z velikimi poplavami v Sloveniji. Pomagati je bilo potrebno nemudoma. Bili smo prvi slovenski klub, ki se je oglasil z neposredno pošiljko v gotovini in med najbolj dejavnimi, ko smo zbirali v slovenski lionistični fond za pomoč poplavljenim.

Dobra volja dela čudeže: o svojem delu pripovedujemo za naših tradicionalnih dobrodelnih dogodkih, kot sta božični stojnici na Prešernovem trgu in januarski dobrodelni ples v Cankarjevem domu. Kot vsako leto znova smo tudi letos učinkoviti - pomagamo mnogim, ki potrebujejo razumevanje in pomoč.

Globoko občutim, da smo lioni srečni, saj nam življenje dovoljuje dajati. Dobrodošel, dragi obiskovalec, na naši spletni strani, na naši naslednji stojnici ali plesu!«

Bogi Pretnar Kozinc, predsednica v delovnem letu 2007/2008

Zahvaljujemo se našim donatorjem

Donatorji 2014