kontakt
·
povezave
·
kazalo
·
RSS
·
kaj je rss?
·
slo
·
eng

Ko jem, sva sita dva!

Zavod Pod strehco

Zavod Pod strehco

Lions klub Ljubljana se že od vsega začetka aktivno vključuje in pomaga Zavodu Pod strehco, pod okriljem katerega deluje ljudska kuhinja v Ljubljani.


Kot prostovoljci se  vsakodnevno vključujemo v pobiranje donirane hrane. V lionističnem letu 2016/2017 smo člani našega kluba zvozili skoraj polovico vseh voženj, ki so jih opravili lionisti in temu namenili jar 276 ur. Med najbolj dejavnimi našimi člani, ki iskreno zaslužijo vse pohvale so Danilo Tomšič, Irena Terčelj Schweizer, Dinja Bohorič, Miro Bogataj in Darinka Pavlič Kamien.


Zavodu pomagamo tudi na področju komunikacije in organizaciji dogodkov. Občasno v gostilnici izvedemo tudi svoje klubske sestanke.  Pomagamo tudi s finančnim prispevkom iz doniranih sredstev, ki jih bomo tudi letos zbrali s pomočjo dobrodelnega dogodka Srčni večer za Humanitarni zavod Pod strehco.


Osnovni namen Ljudske kuhinje je ponudba toplega obroka starejšim, enostarševskim družinam, mlajšim brezposelnim in drugim socialno šibkim posameznikom, ki se sami niso sposobni preživeti in ki zaradi svojega stanja ostajajo na robu družbe. Vendar pa je gostilnica, v kateri se vsak dan pripravljajo sveže tople jedi, odlična kava in sokovi, namenjena tudi vsem drugim, ki s plačilom cene 3 € za svoj obrok, omogočijo obrok še eni osebi v stiski.


Vse, ki bi tudi radi pomagali po svojih močeh, morda tudi kot prostovoljci pobiranja donirane hrane, vabimo da obiščete spletno mesto www.podstrehco.si ali pa pišete na naslov info@podstrehco.si oziroma pokličete na njihovo telefonsko številko 070 33 22 99.


Prejemniki pomoči

Poplave na Gorenjskem, September 2007

Poplave na Gorenjskem, September 2007

Begunci z območja nekdanje Jugoslavije

Begunci z območja nekdanje Jugoslavije

Branje z Braillevo pisavo

Branje z Braillevo pisavo

ZPMS

ZPMS

Društvo UP za pomoč zasvojencem in njihovim svojcem

Društvo UP za pomoč zasvojencem in njihovim svojcem

Poslikane keramične podstavke so izdelali varovanci Centra Dolfke Boštjančič

Poslikane keramične podstavke so izdelali varovanci Centra Dolfke Boštjančič

Okrasitev Pediatrične klinike v Ljubljani

Okrasitev Pediatrične klinike v Ljubljani

V LK Ljubljana se trudimo pravočasno opaziti potrebe po pomoči tako v domačem, slovenskem okolju, kot tudi širše, preko meja naše domovine.

V LK Ljubljana smo v začetku svojega delovanja najprej pomagali ljudem, ki jim je domove uničila vodna ujma v Savinjski dolini. Skupaj z Lions klubi v slovenskem Distriktu 129 smo zbrali tudi pomembno pomoč ljudem, ki so jim cunamiji v Šri Lanki Decembra 2006 uničili domove. Jeseni 2007 smo se pridružili skupni akciji za pomoč prizadetim v poplavah na Gorenjskem in okolici Celja.

Istočasno smo zaznali težave beguncev, ki so  zaradi vojne prebežali v Slovenijo iz območij nekdanje Jugoslavije (Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Kosovo). V sodelovanju z Rdečim križem in Lions klubi iz Avstrije, Francije, Italije in predvsem Švice smo nudili pomoč za begunske otroke v hrani, obleki, zdravilih in šolskih potrebščinah.

Od samega začetka delovanja našega kluba smo sprejeli eno od osnovnih usmeritev LCI, to je pomoč slepim in slabovidnim. Pri tem smo sodelovali z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije in z Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Ljubljana. Z njihovo pomočjo smo se odločili za ustrezne oblike pomoči posameznikom. Veliko število mladih je tako z elektronskimi pripomočki, ki smo jih kupili za njih, dokončalo redno šolanje, dobilo zaposlitev in si s tem zagotovilo relativno normalno vključitev v življenje.

Na različne načine pomagamo otrokom v stiski in njihovim družinam. Tako smo nekaterim zagotovili sredtsva za počitnikovanje, v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije pa v okviru projekta Nikoli sam pomagamo pri dejavnem izkoriščanju prostega časa otrok in mladine.

V sodelovanju z Društvom UP Ljubljana smo se seznanili s problematiko zasvojenosti v Ljubljani in Sloveniji. Del zbranih finančnih sredstev smo namenili za preventivno osveščanje mladih in njihovih družin, kakor tudi za zdravljenje zasvojenih.

Pomoč smo namenili tudi invalidom, predvsem pa otrokom z motnjami v telesnem in duševnem razvoju. V sodelovanju s Centrom Dolfke Boštjančič pomagamo pri urejanju njihovih delavnic in zagotavljanju nujnih dopolnilnih programov.

Del sredstev smo namenili za nakup opreme za zdravstveno pomoč otrokom in za gradnjo Pediatrične klinike v Ljubljani.

Zahvaljujemo se našim donatorjem

Donatorji 2014