kontakt
·
povezave
·
kazalo
·
RSS
·
kaj je rss?
·
slo
·
eng

Ljubljana, 25. januar 2014
Skoraj deset tisoč evrov dobrodelno zbranih sredstev, od tega šest tisoč evrov že podarjenih.

Sedemnajsti tradicionalni dobrodelni Lions ples v organizaciji najstarejšega slovenskega Lions kluba, Lions kluba Ljubljana, je tudi tokrat spodbudil k zbiranju humanitarnih sredstev.  Člani kluba bodo lahko razdelili približno 10.000 evrov tistim, ki so pomoči potrebni.

Z veliko zaskrbljenostjo spremljajo člani Lions klubov v Sloveniji, združeni v Distrikt 129, trenutna dogajanja, saj se soočamo z največjo gospodarsko in tudi moralno krizo zadnjih desetletij. Dobrodelne prostovoljne organizacije kot so Lions, pri tem ne igrajo obrobne vloge, temveč aktivno prevzemajo del bremen in nalog širše družbe.


Člani Lions klubov se udeležujejo različnih človekoljubnih dejavnosti v svojem prostem času, po zaključku svojih  rednih službenih obveznosti, in vendar zavzeto ter odgovorno. Za dobrodelne projekte namenjajo svoje proste ure, prispevajo ideje, energijo in tudi lastna sredstva. Zato vidijo veliko oporo v dejstvu, da jih javnost podpira in sprejema kot prepotrebni, nujni člen v družbi, ki ni brezbrižen do soljudi. V teh časih aktivno delajo na več področjih, da zagotovijo pomoč vse večjemu številu sodržavljanov, ki jo potrebujejo. Pri tem je ključnega pomena sodelovanje in povezovanje, saj so uspehi večji, če sodelovanje temelji na skupaj delujoči skupnosti.


Zbrana sredstva Velikega dobrodelnega Lions plesa so člani Lions kluba Ljubljana že na samem dogodku namenili:


- 2.000 evrov Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste za pomoč pri izvedbi njihovih socialnih projektov;

- 2.000 evrov VDC Centru Dolfke Boštjančič za ureditev prostorov njihove enote za otroke s poškodbami glave;

- 2.000 evrov Zvezi društev slepih in slabovidnih Ljubljana za nakup povečevalnih lup za tri slabovidne učence.


Preostanek zbranih sredstev bodo namenili prosilcem, ki jih je, žal, iz dneva v dan vse več.

Člani vseh ljubljanskih Lions klubov, teh je 10, združeni z drugimi dobrodelnimi organizacijami in dobro mislečimi prostovoljci ter s podporo Rdečega križa, Karitasa, Rotary, Zvezo prijateljev Mladine in MOL, prav v teh dneh zaključujejo tudi obnovo prostorov Zavoda Pod strehco na Zaloški 42, kjer bodo organizirane ljudska kuhinja in druge aktivnosti za vključevanje odrinjenih v našo družbo.


Več informacij: Darinka Pavlič Kamien, 041 769 - 360, dp.kamien@gmail.com

Zahvaljujemo se našim donatorjem

Donatorji 2014