kontakt
·
povezave
·
kazalo
·
RSS
·
kaj je rss?
·
slo
·
eng

Novice in arhiv

Novice in arhiv Lions kluba Ljubljana.

Novih 30 dreves v Tivoliju

Člani Lions kluba Ljubljana sadijo drevo v Cekinovem drevoredu Mestnega parka Tivoli

Člani Lions kluba Ljubljana sadijo drevo v Cekinovem drevoredu Mestnega parka Tivoli

Cekinov drevored v Mestnem parku Tivoli

Cekinov drevored v Mestnem parku Tivoli

Predstavniki Lions kluba Ljubljana so ob 30. obletnici delovanja kluba in slovenskega lionizma v Cekinovem drevoredu, ki je najstarejši drevored ljubljanskega Tivolija, posadili 30 dreves.

Prispevek TV Slovenija v oddaji Dobro jutro o tem dogodkku si lahko ogledate na naslednji povezavi.

Prispevek spletnega portala Si21 o tem dogodku si lahko preberete na tej povezavi.

Prispevek spletnega portala Siol o tem dogodku si lahko preberete na tej povezavi.

Prvih 30 let ...

30 let Lions kluba Ljubljana

30 let Lions kluba Ljubljana

Za nami je 30 let humanitarne dejavnosti, s katero pomagamo tam, kjer je potreba največja. Lions klub Ljubljana je ob tem jubileju izdal zbornik, s katerim tudi na ta način omogoča vpogled v življenje in delovanje prvega lions kluba na slovenskem.

Za žrtve potresa na Hrvaškem

Močan potres z magnitudo 6,2 je v iztekajočih se dneh leta 2021 stresel širše območje Zagreba. Epicenter potresa je bil v bližini mesta Petrinja. Ulice v Petrinji so polne ruševin, številne zgradbe so poškodovane, ljudje so v mrazu in zimi ostali, praktično goli in bosi, brez strehe nad glavo. Lions klub Ljubljana se je takoj odzval in daroval 500 EUR za pomoč žrtvam potresa na Hrvaškem.

Pomoč za plačilo položnic

Lions klub Ljubljana je daroval 1000 EUR materi samohranilki v težki socialni stiski, saj ima hudo bolno 5 letno hčerko in ne zmore plačevati najemnine za stanovanje. Člani kluba smo tako v decembru 2020 pomagali  plačati stanovanjske položnice, ki jih je gospa dolgovala že za 6 mesecev. skupaj.

Pomoč slovenski slikarki

V oktobru 2020 je Lions klub Ljubljana omogočil slovenski slikarki udeležbo na mednarodni razstavi slik v Benetkah. Zaradi težkih časov se je slikarka znašla v socialni stiski in si prisotnosti njenih del na razstavi, ki omogoča njihovo izpostavitev širši javnosti in tako poveča možnost naročil dela ne bi mogla privoščiti.
Slikarka je povedala, da je bila novica o pomoči ena najlepših stvari, ki jih je prebrala v zelo dolgo časa.

Pomoč beguncem

Čeprav smo se v Lions klubu Ljubljana v prvi vrsti zavezali za pomoč otrokom in pomoči potrebnim iz svojega lokalnega okolja, smo se že takoj po prvem begunskem valu odločili odzvati tudi na stiske beguncev in migrantov, ki jih vsakodnevno spremljamo v sredstvih javnega obveščanja.

Za pomoč beguncem, v katerih stiskah so velikokrat udeleženi otroci, nosečnice, starejši,  bolni, smo v Lions klubu Ljubljana namenili skupaj več kot 2.000 €. Večino tega zneska smo namenili za nakup najbolj nujnih potrebščin, ki jih je beguncem razdelil Rdeči križ Slovenije. S takojšnjim denarnim prispevkom v sklad slovenskega Lions distrikta D-129 za pomoč beguncem, v višini 500 €,  pa smo se odzvali na poziv Lions kluba Brežice.

Poleg klubske pomoči, pa se vsi člani kluba tudi kot posamezniki odzivamo in prispevamo v obliki materialnih dobrin, ki jih trpeči ljudje na svoji begunski poti nujno potrebujejo.

Pomagamo - za boljši svet, za pozitivne vrednote, za strpnost, tolerantnost in poštenost.

Ustanovni člani LK Ljubljana in začetniki lionizma na slovenskem: Tone Prosenc, Borut Miklavčič, Nuša Kerševan, Mitja Rotovnik, Uroš Lajovic, Dunja Bohorič, Joco Žnidaršič. Na sliki manjkata Vladimir Borisov in Mario Jeglič.

Ustanovni člani LK Ljubljana in začetniki lionizma na slovenskem: Tone Prosenc, Borut Miklavčič, Nuša Kerševan, Mitja Rotovnik, Uroš Lajovic, Dunja Bohorič, Joco Žnidaršič. Na sliki manjkata Vladimir Borisov in Mario Jeglič.

Prejemniki dobrodelnih sredstev na 25. Velikem dobrodelnem Lions plesu.

Prejemniki dobrodelnih sredstev na 25. Velikem dobrodelnem Lions plesu.

19. jan. 2015

Sedem in pol milijonov evrov dobrodelno podarjenih sredstev, 55 klubov po vsej državi ter 1445 članov in 330 članov Leo podmladka, okoli sto dobrodelnih projektov na leto in nepredstavljivo število dobrodelno opravljenih ur; na drugi strani pa na tisoče prejemnikov donacij, ki so s pomočjo članov Lions in Leo klubov dobili možnost preživetja, bodisi socialnega, zdravstvenega, družbenega. Tak je izkupiček četrt stoletnega delovanja lionizma na Slovenskem.


Prvi slavnostni dogodek v jubilejnem letu je pripadel prvemu in najstarejšemu klubu, našemu Lions klubu Ljubljana, ki ga je z avstrijskim botrstvom LK Klagenfurt Carinthia in prvimi domačimi navdušenci leta 1990 ustanovil Borut Miklavčič. Sedemnajstega januarja 2015 je Lions klub Ljubljana pripravil slavnostno prireditev v Linhartovi dvorani, ki ji je sledil tradicionalni Veliki dobrodelni Lions ples.

Ob 25-letnici delovanja smo člani podarili 6.000 evrov naslednjim organizacijam:

• Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Ljubljana, za nakup pripomočkov  za njihove člane.

•Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje,  za njihov Sklad za celostno podporo in pomoč družinam v stiski.

• CUDV Dolfke Boštjančič IG - Draga, za opremo novih bivalnih prostorov na novi lokaciji na Vodnikovi cesti v Ljubljani.

• Zavodu "Pod strehco z ljudsko kuhinjo na Zaloški v Ljubljani, za nakup nujno potrebnega vozila.


Od ustanovnih članov, ki so svojo zavezo dobrodelnosti podpisali maja 1990, je danes v klubu še vedno aktivnih 6, Borut Miklavčič, Tone Prosenc, Mario Jeglič, Dunja Bohorič, Nuša Kerševan in Vladimir Borisov, nekaj ustanovnih članov je danes aktivnih v drugih klubih; 25-letnico delovanja v lionizmu letos praznujejo tudi trije aktivni člani, ki so se klubu pridružili na ustanovnem večeru novembra istega leta, Mitja Rotovnik, ter brata Janez in Uroš Lajovic. Prvi Lions klub v Sloveniji je »boter« dvanajstim kasneje ustanovljenim klubom, njegovi člani pa so pri tem opravili pionirsko delo tudi na področju mentorstva.

Poleg sredstev, zbranih z vstopnicami za prireditev ter donacijami, so šest tisočakov obogatili tudi z avkcijo unikatnih svečnikov, ki so jih izdelali varovanci Centra Dolfke Boštjančič iz BTC v Ljubljani, ki skrbi za osebe s posebnimi potrebami. Skupaj je bilo na plesu zbranih za dobrih 12.000 evrov za doniranje, za kar se člani Lions kluba Ljubljana  in Leo kluba Ljubljana iskreno zahvaljujejo vsem gostom in donatorjem.


Pozdravno pismo prvega guvernerja Lions distrikta 129, Slovenija in prvega mednarodnega direktorja iz Slovenije Janeza Bohoriča ob 25-letnici Lions kluba Ljubljana


Spoštovana predsednica LK Ljubljana, gospa Vida Petrovčič,spoštovana predsednica organizacijskega odbora, gospa Darinka Pavlič Kamien,dragi člani Lions kluba Ljubljana,

iskreno se zahvaljujem za povabilo na praznovanje častitljive obletnice prvega slovenskega Lions kluba, katerega eden od ustanovnih članov sem bil tudi sam, na kar sem še danes zelo ponosen.


Žal se povabilu na praznovanje iz osebnih razlogov ne morem odzvati, zato vam po tej poti iskreno čestitam ob 25-letnici delovanja vašega kluba in vam želim, s tem pa tudi lionističnemu gibanju v Sloveniji, še mnogo uspešnih in delovnih let v korist tistih soljudi, ki v teh težkih časih še kako potrebujejo pomoč slehernega člana naše organizacije Lions Clubs International, ki bo s skoraj 1,5 milijoni članov čez dobri dve leti praznovala v 208 državah sveta svojo 100-letnico!  Bodimo ponosni da smo del nje in vsak po svojih močeh še naprej opravljajmo njeno in s tem tudi naše plemenito poslanstvo.


Prijetno praznovanje in zahvala za vse dobro kar je LK Ljubljana naredil za soljudi v preteklih 25 letih, hkrati pa tudi srečno, zdravo in uspešno leto 2015 vam želim in vas vse prisrčno pozdravljam!


Vaš nekdanji član,vaš nekdanji guverner in vaš nekdanji mednarodni direktor LCI
Janez Bohorič

Podelitev visokih priznanj ob 30 letnici CUDV Dolfke Boštjančič

Podelitev visokih priznanj ob 30 letnici CUDV Dolfke Boštjančič

20. nov. 2014

Lions klub Ljubljana je prejel visoko priznanje ob 30-letnici Centra Dolfke Boštjančič.

Center za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Dolfke Boštjančič, ki domuje v Dragi pri Igu, praznuje spoštljivih 30 let delovanja in skrbi za varovance z različnimi oblikami motenj v duševnem in telesnem razvoju.  Že vrsto let pa njihovo delovanje podpira tudi prvi slovenski Lions klub Ljubljana, za kar je ob jubileju prejel tudi veliko zlato priznanje.

Bogastvo  in plemenitost, ki povezujeta LK Ljubljana in CUDV Dolfke Boštjančič , je zlasti v tem, da so varovanci centra povabljeni h kreativnemu delu in ustvarjanju po idejnih zamislih LK Ljubljana, pri tem pa imajo izvedbeno popolno svobodo. Te izdelke člani LK Ljubljana prodajo na njihovem Velikem dobrodelnem Lions plesu, sredstva pa so seveda namenjena zavodu. Skupaj so do sedaj ustvarili izjemno paleto kreativnih izdelkov: prašičke za srečo, keramične hiške, knjižna stojala, cvetlične lončke z bonsaji, kolaže, vitraže, keramične podstavke, keramične obešanke s čipko, predpasnike in torbe s simboli Ljubljane. Na te kreacije so lahko ponosni prav vsi, varovanci centra in njihove mentorice ter člani LK Ljubljana.

Za dolgoletno, res plodno sodelovanje, se Lions klub Ljubljana zahvaljuje CUDV ter njegovi dolgoletni direktorici Valeriji Bužan in vodji dnevnega delovnega centra v BTC Tanji Popovič.

Veliki dobrodelni ples Lions kluba Ljubljana, Januar 2014.

Veliki dobrodelni ples Lions kluba Ljubljana, Januar 2014.

25. jan. 2014

Že sedemnajstič zapored smo člani Lions kluba Ljubljana uspešno organizirali  in izvedli Veliki dobrodelni Lions ples. Več o samem dogodku, zbranih sredstvih in komu smo jih namenili, preberite v rubriki Plesali smo.

Predstavitev mreže MATIJA, nacionalne info točke za starejše.

Predstavitev mreže MATIJA, nacionalne info točke za starejše.

16. jan. 2014

10. redno srečanje članov Lions klub Ljubljana je zaznamovala bogata in zanimiva vsebina. Najprej sta nam Boris Koprivnikar in Iztok Polak, sicer člana Lions kluba Škofja Loka, predstavila  projekt MATIJA, nacionalno info točko za starejše. Gre za mrežo aktivnosti, trženja, informiranja in asistence, ki preko klicnega centra ter mreže organizacij in posameznikov omogoča dostop do informacij, storitev in pomoči za starejše, s katero je starejšim olajšano, včasih celo omogočeno samostojno življenje na svojem domu.  Člani Lions kluba Ljubljana projekt MATIJA navdušeno pozdravljamo in podpiramo. Več o MATIJI si lahko preberete na www.cd-matija.si.

Obiskala pa sta nas tudi Karmen Vidmar in Marko Gospodjinački, oba iz Lions kluba Golf Bled. Predstavila sta nam delovanje njihovega kluba in njihove dobrodelne projekte. Predstavila in povabila sta njihov dobrodelni projekt BALONI SREČE, ki bo v soboto 22. 2. 2014 v Kranjski Gori.

Predstavil pa se je tudi naš švicarski gost Aleksander Bock, ki je z novim letom nastopil službo v Sloveniji. Na kratko je predstavil sebe in tudi Lions Club Basel-Wenkenhof od koder prihaja.

Polona Bohorič, sicer članica našega kluba, pa je predstavila dobrodelni šolski koledar ZEMLJODAR, ki je rezultat skupnega dela učencev, staršev in učiteljev OŠ Riharda Jakopiča v Ljubljani. Zemljodar kaže pot od zemlje do krožnika in zahvalo sadežem narave, ki nas hrani. Vse skupaj zveni v duhu učilnice na prostem in permakulturnega vrtička, ki so ga učenci in starši uredili poleti na šolskem vrtu. Donirana sredstva, ki se zbirajo v zameno za ZEMLJODAR, so namenjena neposredno tistim učencem, katerih družine so se znašle v stiski. Tako šolski sklad OŠ Riharda Jakopiča omogoča enakovredno vključitev vseh otrok v dejavnosti kot so izleti, obiski kulturnih ustanov in podobni plačljivi dogodki.

Sestanek smo zaključili s poročilom organizacijske odbora, ki vodi priprave na Veliki dobrodelni Lions ples.  Priprave potekajo dobro -  vabljeni torej na naš dobrodelni dogodek! Za več informacij kliknite na Veliki dobrodelni Lions ples..

VLADIMIR BRACO MUŠIČ

VLADIMIR BRACO MUŠIČ

10. jan. 2014

Poslovili smo se od našega dragega prijatelja Vladimirja Braca Mušiča. Bil je spoštovan profesor in v svetovnih strokovnih krogih izjemno cenjen arhitekt - urbanist, krajinar in ekolog, pa tudi umetnik in publicist. Svoje izjemno znanje je vse življenje nesebično prenašal na druge in vzgojil kar nekaj generacij arhitektov, urbanistov in krajinarjev.

Kot dolgoletni mestni urbanist in v enem mandatu tudi podpredsednik Skupščine mesta Ljubljana, je vedno prihajal z novimi idejami, novimi načrti, ki jih je znal z vztrajnim delom tudi uresničiti. Vedno je našel čas za pogovor, izmenjavo idej in mnenj in za sodelovanje s svojimi sodelavci in študenti. Ob tem pa je vedno ohranil izjemno spoštovanje do  predhodnikov, ožje in širše družine, svojih profesorjev in vzornikov ter prijateljev, ki jih ni bilo malo.

Bil je tudi ustanovni član našega LIONS kluba. S svojim delovanjem v klubu - eno leto je bil tudi njegov predsednik - je skupaj z ostalimi člani skušal doprinesti s svojim čutom za človekoljubje k boljšemu življenju prebivalcev našega mesta. V klubu nas je seznanjal z zgodovino in razvojem v svetu, Sloveniji in Ljubljani. Vedno je v naše delo vnašal nekaj novega, izvirnega in zanimivega. V zadnjih letih mu zdravje ni več omogočalo, da bi bil več z nami, vendar se nam je vedno rad pridružil na naših tradicionalnih srečanjih v Bohinju.

Spominjali se ga bomo kot dobrega človeka in iskrenega prijatelja.

ZdravSem. Skupina za promocijo zdravja.

ZdravSem. Skupina za promocijo zdravja.

3. okt. 2013
Polona Bohorič in Željka Toplek Luzar, obe članici Lions kluba Ljubljana, sta nam predstavili področje promocije zdravja pri delu, ki je od decembra 2011 zakonska obveznost vseh delodajalcev v Sloveniji. Ciljno načrtovana in učinkovito izvedena promocija zdravja pri delu prinaša tako zaposlenim kot tudi delodajalcem in družbi mnogo dobrobiti. Promocija zdravja pri delu je strošek zgolj samo v primeru, kadar je izvedena napačno in "zaradi dokumenta". Več informacij v zvezi s promocijo zdravja pri delu je možno dobiti na www.promocijazdravjapridelu.si ali www.promocijazdravja.com

prof. Igor Grdina na obisku pri Lions klubu Ljubljana.

prof. Igor Grdina na obisku pri Lions klubu Ljubljana.

Ivan Hribar, portret Ivane Kobilca (okoli 1920-26), Mestni muzej, Ljubljana

Ivan Hribar, portret Ivane Kobilca (okoli 1920-26), Mestni muzej, Ljubljana

19. sep. 2013

Drugi delovni sestanek Lions kluba Ljubljana je popestrilo kratko, a nadvse zanimivo predavanje prof. Igorja Grdine o nekdanjem velikem ljubljanskem županu, Ivanu Hribarju, ki je zaslužen za popotresno obnovo Ljubljane, med drugim pa je tudi vodil izgradnjo mestnega vodovoda.

Ivan Hribar je bil znan kot velik domoljub in marljiv, strasten politični delavec. Po napadu na Jugoslavijo leta 1941 je storil samomor v znak protesta proti italijanski okupaciji. Devetdesetletni Hribar se je vračal s sestanka z italijansko upravo, ki mu je ravno ponudila županski položaj Ljubljane. Hribar tega ni hotel sprejeti, ker bi s tem dal delno legitimacijo italijanski okupaciji, in je raje izbral smrt. Zavit v jugoslovansko zastavo je skočil v Ljubljanico. Zapustil je poslovilno pismo z verzi iz Krsta pri Savici pesnika Franceta Prešerna. Kraj, kjer se je vrgel v Ljubljanico, se imenuje Hribarjevo nabrežje.

Župana Ivana Hribarja je osebno poznala tudi naša članica, Nuša Kerševan, ki ga je kot osnovnošolka obiskovala in mu je ob teh prilikah pokazala tudi svoje spričevalo. Ivan Hribar si takrat zagotovo ni mogel misliti, da bo dekletce pred njim nekoč ena vidnejših županj našega glavnega mesta.

Ekipa s kuharjem Boštjanom Benkovičem (na sredini) in kitaristom Žigom Bižalom (desno). Foto: Tea Finžgar Plavčak, CUDV Draga

Ekipa s kuharjem Boštjanom Benkovičem (na sredini) in kitaristom Žigom Bižalom (desno). Foto: Tea Finžgar Plavčak, CUDV Draga

Že kar razigrano vzdušje v Drugi violini. Foto: Tea Finžgar Plavčak, CUDV Draga

Že kar razigrano vzdušje v Drugi violini. Foto: Tea Finžgar Plavčak, CUDV Draga

20. dec. 2012

Druga violina, že lepo uveljavljena gostilna na Starem trgu, ki jo vodi Center Dolfke Boštjančič iz Drage pri Igu s svojimi varovanci, različno prizadetimi v duševnem razvoju, je obogatila tradicionalno zadnje letno srečanje Lions kluba Ljubljana in nam omogočila, da v prijetnem ambientu srečanje spremenimo v dobrodelno akcijo.

Gurmanska večerja v izvrstni izvedbi šefa kuhinje Boštjana Benkoviča je presegla naša pričakovanja. Denar zanjo, pa seveda za kar nekaj steklenic izvrstnega vina, je tako ostal CUDV Draga; prav tako so vsoto navzgor zaokrožili srečelov, za katerega so v varstveno-delovnem centru sami izdelali domiselna darila, ki so zbudila nemalo dobre volje, in dražba, celo potegovanje za posamezne jedilne liste, ki so jih oblikovali z velikim okusom.

Še s pogumnim glasbenim nastopom so nam postregli, v katerem so z vodjo, odličnim kitaristom in pevcem Žigom Bižalom, sodelovali varovanci, ki jih v ustanovi ves čas domiselno spodbujajo k različnim dejavnostim. Od prve do zadnje minute imeniten praznični večer v Drugi violini!

Sabrina Pečelin in Dušan Papež, predaja predsedniške značke za delovno leto 2012/2013

Sabrina Pečelin in Dušan Papež, predaja predsedniške značke za delovno leto 2012/2013

06. sep. 2012

Člani Lions kluba Ljubljana smo se po počitniškem premoru znova zbrali na prvem rednem delovnem srečanju v novem lionističnem letu 2012/2013.

Srečanje smo pričeli s primopredajo predsedniške značke, ki jo je, zdaj že bivši predsednik, Dušan Papež,  predal Sabrini Pečelin, ki bo Lions klub Ljubljana vodila v delovnem letu 2012/2013. Njen nagovor lahko preberite tu.

Dušanu smo se za njegovo predano delo v preteklem letu zahvalili, Sabrini pa za prihodnje izrekli vso podporo in dobre želje.

Zaključek lionističnega delovnega leta 2011/2012 z vožnjo po Ljubljanici

Zaključek lionističnega delovnega leta 2011/2012 z vožnjo po Ljubljanici

15. jun. 2012

Člani LK Ljubljana smo svoje lionistično leto 2011/12 zaključili na srečanju - kar na Ljubljanici.
Prijetno, družabno-strokovno-kulinarično popotovanje po Ljubljanici je v najlepšem vremenu zaokrožilo uspešno in aktivno leto našega najstarejšega kluba, v katerem smo zbrali okoli 25 tisoč sredstev in jih večji del razdelili na njihovem tradicionalnem Velikem dobrodelnem Lions plesu.

Leta 2013 bo naš prvi Lions klub svoj tradicionalni dobrodelni dogodek, največji Lions ples v državi, organiziral v okviru srečanja mediteranskih članov Lions klubov, in sicer v soboto, 23. marca 2013 v Cankarjevem domu. Že danes si rezervirajte čas!

Pohod ob žici okupirane Ljubljane, Maj 2012

Pohod ob žici okupirane Ljubljane, Maj 2012

09. maj 2012

Tudi letošnje leto smo se člani najstarejšega Lions kluba v Sloveniji, LK Ljubljana, podali na tradicionalno pot ob žici nekdaj okupirane Ljubljane, v počastitev dneva zmage. Da so tovrstna srečanja že pred leti prerasla v močno povezovalno in prijateljsko akcijo članov, dokazuje tudi posnetek z letošnje poti.

Veliki dobrodelni ples Lions kluba Ljubljana, 28. januar 2012

Veliki dobrodelni ples Lions kluba Ljubljana, 28. januar 2012

Prejemniki donacij Velikega dobrodelnega lions plesa, 28. januar 2012

Prejemniki donacij Velikega dobrodelnega lions plesa, 28. januar 2012

Pravljična vas - keramični svečniki, Veliki dobrodelni lions ples, 28. januar 2012

Pravljična vas - keramični svečniki, Veliki dobrodelni lions ples, 28. januar 2012

28. jan. 2012

Na petnajstem Velikem dobrodelnem lions plesu smo člani Lions kluba Ljubljana z gosti in pokrovitelji zbrali preko 24.000 evrov donatorskih sredstev in jih 13.400 na dogodku tudi podelili.

Na uradnem delu dogodka, na odru Linhartove dvorane, ki mu je v vlogi voditelja svoj pečat vtisnil Zoran Predin, prav tako član Lions kluba Ljubljana, smo podelili simbolične čeke in tako namenili:

6.000 evrov v skrbništvo Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste, kjer bodo poskrbeli za izboljšanje pogojev za dostojno življenje sedmim šolarjem - otrokom treh obubožanih družin.
3.600 evrov projektu BOTRSTVO v organizaciji ZPM Ljubljana Moste, bo z mesečnim prispevkom skozi vse leto pomagalo desetim socialno ogroženim otrokom.
2.000 evrov otrokom in odraslim z motnjami v duševnem razvoju iz socialno - varstvenega Centra Dolfke Boštjančič kot pomoč pri nakupu pripomočkov za bolj prijazno življenje in delo.
1.800 evrov, predanih Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Ljubljana, pa je šlo za nakup povečevalne lupe močno slabovidnemu študentu, ki bo s tem pridobil možnost nadaljevanja študija.

Preostala zbrana sredstva so naložena v klubskem Skladu za reševanje najbolj perečih težav, namenjena prihodnjim prosilcem, saj prošnje, ki potrebujejo takojšnji odziv, prihajajo znova in znova.

Več o dogodku si lahko preberete s klikom na >>

Donacija Adriatic Slovenice ZD Ilirska Bistrica.

Donacija Adriatic Slovenice ZD Ilirska Bistrica.

Donacija Adriatic Slovenice bolnišnici Izola.

Donacija Adriatic Slovenice bolnišnici Izola.

Donacija Adriatic Slovenice društvu Sonček.

Donacija Adriatic Slovenice društvu Sonček.

27. jan. 2012

Zavarovalnica Adriatic Slovenica, ena od pokroviteljev letošnjega Velikega dobrodelnega lions plesa, nenehno prepoznava in se odziva na potrebe okolja. Prizadeva si za partnersko sodelovanje in razvoj podjetij, ustanov in širšega okolja po vsej Sloveniji, saj ima 9 regijskih poslovnih enot in več kot 300 prodajnih mest. Zato podpira številne dejavnosti in akcije, ki prispevajo k uresničevanju naprednih pobud na različnih področjih, predvsem pa podpira projekte na področju zdravstva, izobraževanja, kulture, športa in preventive v prometu. Podpora zavarovalnice Adriatic Slovenica športu je raznolika, veliko pomoči pa že od leta 1993 namenja vrhunskemu športu in olimpijskim reprezentancam v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije. Že deseto leto zapored ostaja družba tudi ponosni pokrovitelj in uradna zavarovalnica Nogometne zveze Slovenije. Prav v tem času pa se vrstijo 20. obletnice nekaterih poslovnih enot zavarovalnice, ki je sicer 20. obletnico ustanovitve praznovala že konec leta 2010 in jih Adriatic Slovenica obeležuje tudi z donacijami v regiji, kjer njene enote poslujejo.

Donacija društvu Sonček ob 20. obletnici Adriatica Slovenice v Kranju
Ob praznovanju pomembne obletnice ene najuspešnejših enot v poslovnem sistemu so predstavniki zavarovalnice podelili donacijo v višini 2.500 evrov predsednici Društva Sonček , območne enote Kranj Mojci Velkavrh Žižek za  nakup "smučarskega" pripomočka "Biski" , ki gibalno ovirani osebi ob pomoči spremljevalca omogoča izkušnjo smučanja in je že preizkušena naprava, ki Sončkovim varovancem omogoči brezskrbno uživanje na snegu. Na fotografiji (od leve) predsednik uprave Gabrijel Škof, Mojca Velkavrh Žižek, direktor poslovne enote Kranj Franci Strniša in izvršna direktorica področja trženja Karmen Škoda Piško. Poslovna enota Kranj je bila ustanovljena 31. oktobra 1991in je imela na začetku poslovanja 5 zaposlenih in tri agencije, preko katerih je sklepala zavarovanja. Danes nudi vse zavarovalne storitve na poslovni enoti, v predstavništvu poslovne enote v Škofji loki, Jesenicah, na Lescah in v Kranjski gori ter v šestih agencijah, tri so v Kranju, ena v Tržiču in ena v Kokrici. Zavarovanci na Gorenjskem lahko sklepajo zavarovanja tudi na 7 "bazah" s tehničnimi pregledi. Uspešna poslovna enota je ob koncu leta zaposlovala 55 zaposlenih in 4 zaposlene, ki skrbijo za obdelavo zavarovanj v okviru centrale in  je ob koncu leta 2011 zbrala  preko 23 milijonov evrov zavarovalnih premij.

Defibrilator za otroke v bolnišnici Izola
Prednostna usmeritev v družbi Adriatic Slovenica ostaja podpora zdravstvu. Na področju zdravstvenih zavarovanj tesno sodelujejo na področju dopolnilnih kot tudi nadstandardnih zdravstvenih zavarovanj s približno 1.800 izvajalci zdravstvenih storitev. Zavarovalnica med drugim redno podpira izobraževanje ter pobude, ki prispevajo k razvoju in ugledu zdravstvene stroke. Kot glavni pokrovitelj so tudi letos podprli vseslovensko akcijo Moj zdravnik - izbor najboljših in najuglednejših slovenskih zdravnikov. Decembra so v Adriaticu Slovenici na novinarski konferenci javnosti predstavili prve ocene o uspešnem poslovanju v letu 2011, ko so zbrali 265 milijonov evrov premije in se odzvali prošnji za pomoč Splošni bolnišnici Izola za nakup novega otroškega defibrilatorja. Dr. Irena Cetin Lovšin, predstojnica pediatričnega oddelka je v zahvali poudarila, da je zavarovalnica prispevala za pomembno napravo, ki je potrebna za reševanje otroških življenj v najbolj kritičnih trenutkih, saj je bila stara že dotrajana. Na fotografiji (od leve) novi član uprave Jacob Westerlaken, član uprave Matej Cergolj, predsednik uprave Gabrijel Škof, dr. Irena Cetin Lovšin in direktor poslovne enote Koper, Borut Širca.

Nova oprema vozila za nujno pomoč v Ilirski Bistrici
Zdravstveni dom Ilirska Bistrica je na območju z zelo slabimi cestnimi povezavami, zato za hitro pomoč bolnikom potrebuje brezhibno reševalno vozilo, ki so ga naposled uspeli kupiti delno iz občinskega proračuna, približno četrtino je prispevalo ministrstvo za zdravje, skoraj polovico vrednosti vozila pa so prispevali iz lastnih sredstev. Vozilo je potrebovalo novo opremo, za katero je sredstev zmanjkalo, njihovemu klicu na pomoč pa se je odzvala poslovna enota Adriatica Slovenice Postojna. Poslovna enota, ki deluje po vsej Notranjsko-kraški regiji, je prav 1. januarja letos praznovala 20. obletnico uspešnega delovanja. V zahvalo okolju, kjer enota posluje, je tako direktorju ilirskobistriškega zdravstvenega doma Vojku Mihlju (desno) na prireditvi Ona ali On, ki je bila 14. januarja v Postojni, predsednik uprave Adriatica Slovenice Gabrijel Škof predal 5.000 evrov za sodobno opremo vozila.

Zbiramo rabljena korekcijska očala!

Zbiramo rabljena korekcijska očala!

01. okt. 2011

Od 1. do 31. Oktobra 2011 slovenski lionsi v Mercatorjevih trgovskih centrih zbiramo rabljena korekcijska očala za prebivalce revnega »tretjega sveta«.  Akcijo, ki poteka pod pokroviteljstvom Zveze Llovenskih Lions klubov Slovenije - Distrikt 129, je oživil ljubljanski Lions klub Trnovski zvon

Slovenski Lions klubi na lokalni ravni, podobno kot mnogi klubi po svetu, že več let organizirajo akcije zbiranja rabljenih korekcijskih očal za prebivalce ekonomsko manj razvitih držav. Akcija je zastavljena široko, saj se rabljena očala zbirajo v 28 Mercatorjevih trgovskih centrih, seznam zbirnih mest pa je objavljen na spletni strani www.recikliraj-ocala.si.

Vsakogar, ki ima doma še uporabna stara korekcijska očala, slovenski Lionsi vabijo, da jih prinesejo v njim najbližjo poslovalnico.  Člani posameznih slovenskih Lions klubov bodo očala iz Mercatorjevih trgovskih centrov dostavili Lions klubu Trnovski zvon, tam pa bodo ob pomoči oftamologinje Ingrid Rahne sortirana in pripravljena za transport.

V želji, da bi dolgoročno vzpostavili zbirna mesta, kjer bomo lahko svoja rabljena očala oddajali kadarkoli, Lionsi vabijo vsa podjetja, trgovine in poslovne prostore, kjer bi lahko sodelovali z zbiranjem. Večji del zbranih očal bo kot del mednarodne, več let trajajoče akcije, poslan v zbirni center v Italiji, ostala pa bodo študentje Sekcije za tropsko medicino odnesli s seboj v
Afriko, kjer jih bodo razdelili med prebivalce.

Predaja predsedniške značke za delovno leto 2011/2012

Predaja predsedniške značke za delovno leto 2011/2012

15. sep. 2011

Prvo delovno srečanje v novem lionističnem letu 2011/2012 je odzvanjalo v dveh glavnih tematikah.

Najprej se je s predsedniškega mandata uradno poslovil dosedanji predsednik Martin Logar, zatem pa predsedniško značko simbolno predal novo izvoljenemu predsedniku Dušanu Papežu.

Zahvali Martinu za dosedanje korektno delo ter čestitkam in dobrim željam Dušanu za prihodnje pa je sledil že prvi načrt za pripravo največjega dobrodelnega dogodka v organizaciji Lions Klub Ljubljana - velikemu dobrodelnemu plesu 2012.

Martin Logar, Martin Lazar, Tomaž Šenica, Dušan Papež

Martin Logar, Martin Lazar, Tomaž Šenica, Dušan Papež

22. jun. 2011

Posebno druženje člane LK Ljubljana čaka vsako leto junija, ko zadnji delovni sestanek združimo z zabavo in gostoljubjem družine Lajovic v Bohinju. Kljub muhastemu vremenu je tradicionalno klubsko srečanje tudi letos čudovito uspelo. Kar 25 članov, nekateri tudi v spremstvu družine  smo letos zaključili delovno leto.

Zadnji sestanek nam je prinesel kar nekaj posebnih trenutkov. Tako sta se klubu s častno zaprisego slavnostno pridružila dva nova člana - Tomaž Šenica in Martin Lazar. Dosedanji predsednik Martin Logar je predal vodenje kluba novo izvoljenemu predsedniku Dušanu Papežu in mu zaželel dobro leto. Zagotovo bo Dušanu v pomoč tudi lep nabor informacij in predlogov, ki so jih prinesli rezultati interne klubske ankete.

Po izčrpnem uradnem delu pa je sledil še zabavni del dneva - klubsko druženje v delovnem letu 2010/2011 se je sprehodom, tombolo in piknikom zaključilo v sproščenem in veselem vzdušju.

Obeležje drevesa Lions kluba Ljubljana na Poti spominov in tovarištva

Obeležje drevesa Lions kluba Ljubljana na Poti spominov in tovarištva

Člani Lions kluba Ljubljana smo posadili drevo na Poti spominov in tovarištva

Člani Lions kluba Ljubljana smo posadili drevo na Poti spominov in tovarištva

04. nov. 2010

Ob dvajseti obletnici prvega Charter Night-a smo na Poti spominov in tovarištva člani Lions kluba Ljubljana posadili javorjevo drevo z željo, da bo dobro raslo in nas spodbujalo k nadaljevanju naših humanitarnih aktivnosti tudi v bodoče. Tako smo v Lions klubu Ljubljana dvajsetletnico svojega delovanja obeležili tudi na način, ki simbolično prikazuje skrb za dobrobit bodočih generacij.

Pot spominov in tovarištva, ki je zgodovinski spomenik junaške Ljubljane in hkrati spomenik oblikovane narave ter največja urejena zelena rekreacijska površina našega mesta., v zadnjih letih krasijo tudi tako imenovana spominska drevesa. S posaditvijo drevesa pa se je Lions klub Ljubljana vključil tudi v svetovno lionistično aktivnost varovanja okolja in predvsem širjenja zelenih površin.

Predaja predsedniške značke za delovno leto 2010/2011

Predaja predsedniške značke za delovno leto 2010/2011

16. sep. 2010

Prvi popočitniški sestanek Lions kluba Ljubljana se je pričel s poročilom o delu, zdaj že bivše predsednice kluba, Darinke Pavlič Kamien, ki je svojo predsedniško značko predala Martinu Logarju, novemu predsedniku Lions kluba Ljubljana v delovnem letu 2010/2011. Darinki se zahvaljujemo za njeno predano in odgovorno delo, novemu predsedniku pa čestitamo in mu stojimo ob strani pri vseh izzvih novega delovnega leta.

Tradicionalni zaključek lionističnega leta Lions kluba Ljubljana v Bohinju, Junij 2010

Tradicionalni zaključek lionističnega leta Lions kluba Ljubljana v Bohinju, Junij 2010

19. jun. 2010

V lionističem letu 2009/10 smo v Lions klubu Ljubljana podarili več kot 33 tisoč evrov.

Svoje delo člani ocenimo na zaključnem klubskem sestanku v sezoni, ki je že po tradiciji v Bohinju. Tudi letos se tej utečeni navadi nismo odrekli. Dež je prav tako del tradicije in izvajanja programa sploh ne ne moti več. V bistvu bi ga pogrešali.

V lionističem letu 2009/10, v katerem praznujemo tudi 20-letnico kluba, smo v Lions klubu Ljubljana podarili več kot 33 tisoč evrov devetnajstim organizacijam ali posameznikom za reševanje njihovih težav. Ob tem smo skupaj s Telekomom Slovenije in Mobitelom podarili 40 računalnikov petim osnovnim šolam in štirim organizacijam za varovance s posebnimi potrebami.

Udeleževali smo se številnih dogodkov prijateljskih klubov in sorodnih organizacij, aktivno sodelovali na slovenski Lions konvenciji, trije naši člani pa so bili aktivni člani kabineta guvernerke.

V jesenskem obdobju bomo svoj 20. jubilej praznovali še simbolno s posaditvijo drevesa na Poti spominov in tovarištva.

Priznanje mednarodnega predsednika LCIF za posredovano pomoč Haitiju, Junij 2010

Priznanje mednarodnega predsednika LCIF za posredovano pomoč Haitiju, Junij 2010

14. jun. 2010

V Lions klubu Ljubljana smo prejeli priznanje naše mednarodne krovne organizacije LCIF v zahvalo za sodelovanje in pomoč, ki smo jo posredovali žrtvam potresa na Haitiju preko mednarodnega sklada »Lions  Hope for Haiti«.

Sklad je zbral in posredoval pomoč v višini skoraj 5 milijonov ameriških dolarjev. Sredstva so bila porabljena za takojšnjo pomoč žrtvam potresa in dolgoročni strukturni obnovi Haitija. Zbrana pomoč je bila razdeljena bolnišnicam, sirotišnicam in 3.000 ljudem v Porte-Au-Prince, ki so ostali  brez vsega.

Prispevek Lions kluba Ljubljana je znašal 5.000 evrov.

Nastop otrok na humanitarni prireditvi Živ žav za Sklad Vrtca H.C. Andersen.

Nastop otrok na humanitarni prireditvi Živ žav za Sklad Vrtca H.C. Andersen.

Tatjana Prešeren, ravnateljica vrtca Hans Christian Andersen.

Tatjana Prešeren, ravnateljica vrtca Hans Christian Andersen.

05. jun. 2010

Sklad Vrtca H.C. Andersena smo podprli tudi v Lions klubu Ljubljana z donacijo v višini 500 evrov.

Vrtec je v sodelovanju s Svetom staršev ustanovil poseben Sklad z namenom pomagati malčkom iz socialno šibkejših družin, jim omogočiti udeležbo na zimovanjih in letovanjih, vsem otrokom vrtca pa omogočiti materiale in pripomočke za še boljše bivanje v vrtcu.

Osrednja letna prireditev »ŽIV ŽAV« je letos potekala že devetič zapored prvo soboto v juniju. Na odru so se odvijali nastopi otrok, staršev, strokovnih delavk in mnogih znanih obrazov, poleg glavnega prizorišča pa so vsi obiskovalci preko čarobnih kotičkov z različnimi aktivnostmi in ob sodelovanju vojakov, policistov na motorjih in gasilcev skupaj zbirali sredstva za sklad vrtca. Celoten izkupiček prireditve je namenjen Skladu. Akcijo smo tokrat podprli tudi člani Lions kluba Ljubljana z donacijo v višini 500 evrov, z letošnjo prireditvijo Živ Žav pa je Sklad zbral 4.500 evrov. 

Za več informacij o Skladu klikni na povezavo tukaj.

Telekom Slovenije in Mobitel sta prisluhnila prošnji Lions kluba Ljubljana in skupaj smo podarili 40 računalnikov.

Telekom Slovenije in Mobitel sta prisluhnila prošnji Lions kluba Ljubljana in skupaj smo podarili 40 računalnikov.

Uroš Blažica, Darinka Pavlič Kamien in Danilo Tomšič

Uroš Blažica, Darinka Pavlič Kamien in Danilo Tomšič

17. maj 2010

Telekom Slovenije in Mobitel  sta se odzvala na prošnjo našega kluba in ob 20. obletnici Lions kluba Ljubljana, ki je hkrati tudi obletnica slovenskega lionizma, vsak podarila  20 računalnikov ustanovam, ki skrbijo za ljudi s posebnimi potrebami.

Namizne računalnike so prejeli Varstveno delovni center Tončke Hočevar iz Ljubljane, Center za usposabljanje in delovno varstvo Dolfke Boštjančič iz Iga, Zavod za usposabljanje Janeza Levca iz Ljubljane in Zavod za gluhe in naglušne iz Ljubljane. Prenosne računalnike pa so prejele OŠ Lesično, OŠ Mojstrana,OŠ Vinica, OŠ Mislinje in OŠ Ivana Bačiča iz Marezig.

"Računalnik z dostopom do interneta je danes nujen pripomoček pri sodobnem načinu učenja, ki pred učence postavlja nove izzive…"  je dejal Uroš Blažica, direktor sektorja prodaje v Telekomu Slovenije. Skupaj z Danilom Tomšičem, direktorjem področja prodaje in trženja v Mobitelu,  sta ob prisotnosti članov Lions kluba Ljubljana simbolično podelila računalnike na  svetovni dan telekomunikacij in informacijske družbe.

Ana Nuša Kerševan, častna meščanka mesta Ljubljana 2010

Ana Nuša Kerševan, častna meščanka mesta Ljubljana 2010

07. maj 2010

Ana Nuša Kerševan, ustanovna članica Lions kluba Ljubljana, je postala častna meščanka mesta Ljubljana 2010.

Naša Nuša je bila in je še vedno pomembna protagonistka gospodarskega in družbenega razvoja našega mesta. Bila je podpredsednica Izvršnega sveta Ljubljana Center, predsednica MK SZDL ter županja Ljubljane od leta 1986 do 1990. Nikakor ne gre prezreti njenega prispevka na področju stanovanjske izgradnje, pri gradnji nove porodnišnice v Ljubljani ter oživljanju starega mestnega jedra. Že od 2004 je uspešna predsednica Društva zeleni prstan Ljubljane, ki je leta 1993 prevzelo skrb za Pot spominov in tovarištva, in ki med starimi in mladimi skrbi za ohranjanje tradicije pohoda po poteh spomina na okupirano Ljubljano, ki prazniku našega glavnega mesta daje poseben pečat.

Člani Lions kluba Ljubljana se s ponosom pridružujemo čestitkam Nuši za visoko priznanje, ki ga je prejela.

15. apr. 2010

V svoje vrste smo sprejeli novega člana in sicer je član Lions kluba Ljubljana postal Peter Kamien.

Slovenski Lions band

Slovenski Lions band

Jean Behar in Polonca Kukec.

Jean Behar in Polonca Kukec.

Zbrani predstavniki slovenskih lions klubov.

Zbrani predstavniki slovenskih lions klubov.

10. apr. 2010

Ta sobotni večer so Križanke bučale v duhu dobrodelnosti ob 20-letnici slovenkega lionizma.

Pester izbor glasbenih izvajalcev, ki z dobrodelnimi nastopi pomagajo združevati ljudi in krepijo zavest o široki družbeni potrebi po pomoči sodržavljanom, je obiskovalcem na prostem pomagal pregnati mraz. Na velikem dobrodelnem koncertu so nastopili: Terrafolk, Tomislav Jovanović Tokac iz skupine Dan D, Pavle Kavec in skupina Oko, New Flamenco Orchestra ter njegov vodja Anže Palka, Jadranka Juras, Oto Pestner, Janeza Bončina - Benč, Mak Grgič, Skupina Ave in edini Lions band na svetu, ki ga sestavljalo glasbeniki - vsi Lionsi in ki so z venčkom legendarnih Beatlov navdušili obiskovalce.


Po končanem koncertu je aktualna guvernerka Polonca Kukec, podelila priznanja predstavnikom vseh slovenskih klubov, ki so složno sodelovali pri zbiranju sredstev za pomoč ob potresu na Haitiju.


Zbrana sredstva tega dobrodelnega koncerta pa so slovenski lionsi namenili za štipendije otrokom iz socialno ogroženih družin, za Park slepih in slabovidnih v Celju, za program School in the Box ter za Mednarodno ustanovo - Fundacijo za razminiranje in pomoč žrtvam min ITF.

Dobitniki plaket ob 20-letnici slovenkega lionizma: med njimi Nuša Kerševan, Lions klub Ljubljana

Dobitniki plaket ob 20-letnici slovenkega lionizma: med njimi Nuša Kerševan, Lions klub Ljubljana

Podelitev priznanj vsem dosedanjim guvernerjem slovenskih lionsov, organiziranih v Distrikt 129

Podelitev priznanj vsem dosedanjim guvernerjem slovenskih lionsov, organiziranih v Distrikt 129

10. apr. 2010

20-letnica  slovenskega lionizma je odzvanjala slavnostno in delovno obenem.

Slavnostne akademije ob 20-letnici lionizma v Sloveniji so se poleg vodstva Distrikta 129 in drugih zbranih slovenskih lionsov udeležili tudi mnogi pomembni tuji gostje iz svetovne organizacije Lions Club International, med drugim tudi Jean Behar, nekdanji mednarodni predsednik.

Po slavnostni delovni seji, je aktualna guvernerka slovenskih lionsov, Polonca Kukec podelila priznanja. Med drugimi sta priznanje prejela tudi dolgoletna člana Lions kluba Ljubljana: Nuša Keršavan je prejela plaketo ob 20-letnici lionizma in Borut Lah je prejel »Certificate of Appreciation«.

Lepo pa je bilo videti skoraj vse zbrane nekdanje guvernerje, ki jim je aktualna guvernerka tudi izročila posebna priznanja.

Zmagovalci dobrodelnega Lions Ski Open 2010: Danilo Tomšič (Lions Klub Ljubljana), Marko Gospodinjački, Primož Kapus in Tomaž Kastelic (vsi Lions Club Bled Golf)

Zmagovalci dobrodelnega Lions Ski Open 2010: Danilo Tomšič (Lions Klub Ljubljana), Marko Gospodinjački, Primož Kapus in Tomaž Kastelic (vsi Lions Club Bled Golf)

10. feb. 2010

Naš član Danilo Tomšič zasedel tretje mesto na dobrodelnem veleslalomu na Krvavcu

Lions ski Open, tradicionalni dogodek v organizaciji Lions kluba Bled Golf, je znova združil športni duh in dobrodelnost. Dogodka, s katerim pomagamo 15 otrokom z Angelmanovim sindromom, so se udeležili tudi naši člani in odlično zastopali klubske barve. Danilo Tomšič je zasedel odlično tretje mesto in s tem bronasto kolajno.  Čestitamo Danilu in seveda organizatorjem za odlično izpeljan dogodek. Pomagamo!

Prva dobrodelna akcija Lions kluba Ljubljana - Delo, 21. November 1990

Prva dobrodelna akcija Lions kluba Ljubljana - Delo, 21. November 1990

26. jan. 2010

Novembra letos bo minilo 25 let prve dobrodelne akcije Lions kluba Ljubljana.

Prebivalci Ljubnega ob Savinji in Luč so ob poplavah novembra 1990 utrpeli veliko škodo. Takrat se je zares pokazala solidarnost z vseh koncev Slovenije in širše. Štiričlanska družina Hriberšek je ostala brez doma. Lions klub Ljubljana je s pomočjo mentorskega kluba Carinthia iz Celovca na pobudo Joca Žnidaršiča, ustanovnega člana Lions kluba Ljubljana in takrat urednika fotografije v osrednjem časniku Delo, pomagal družini s takratnimi 50.000 šilingi in 50.000 dinarji sredstev, ki so prispevala k odkupu novega bivališča. Kdor hitro da, dvakrat da, je načelo, ki se ga v Lions klubu Ljubljana še kako zavedamo. Ko gre za nesreče, je vsak dan odlašanja vreden ogromno.

Veliki dobrodelni ples Lions kluba Ljubljana, Januar 2010

Veliki dobrodelni ples Lions kluba Ljubljana, Januar 2010

Priznanje Guvernerke Polonce Kukec Lions klubu Ljubljana, Veliki dobrodelni ples Lions kluba Ljubljana, Januar 2010

Priznanje Guvernerke Polonce Kukec Lions klubu Ljubljana, Veliki dobrodelni ples Lions kluba Ljubljana, Januar 2010

23. jan. 2010

Na tradicionalnem Velikem dobrodelnem plesu Lions kluba Ljubljana smo praznovali 20-obletnico Lions kluba Ljubljana in podelili 25.000 evrov donacij:

5.000 evrov za žrtve potresa na Haitiju
6.000 evrov za operacijo 10-letne palestinske deklice, ki jo bodo operirali slovenski zdravniki
4.000 evrov za Center Dolfke Boštjančič, za nakup terapevtske opreme varovance
4.000 evrov za Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste, za projekt Nikoli sam
3.000 evrov za Rdeči križ Slovenije, za nakup prehrambenih paketov in
3.000 evrov za Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Ljubljana, za nakup opreme za slepe. 

Za več informacij o Velikem dobrodelnem plesu Lions kluba Ljubljana kliknite na povezavo z rubriko Plesali smo.

Diamantni donator Velikega dobrodelnega lions plesa 2010 v organizaciji Lions kluba Ljubljana

Diamantni donator Velikega dobrodelnega lions plesa 2010 v organizaciji Lions kluba Ljubljana

Srebrni donator Velikega dobrodelnega lions plesa 2010 v organizaciji Lions kluba Ljubljana

Srebrni donator Velikega dobrodelnega lions plesa 2010 v organizaciji Lions kluba Ljubljana

Bronasti donator Velikega dobrodelnega lions plesa 2010 v organizaciji Lions kluba Ljubljana

Bronasti donator Velikega dobrodelnega lions plesa 2010 v organizaciji Lions kluba Ljubljana

30. nov. 2009

Kdor hitro da, dvakrat da, so dokazali donatorji, ki so se prvi odločili finančno prispevati v dobrodelni sklad Velikega dobrodelnega Lions plesa, v organizaciji Lions klub Ljubljana.

Tako je diamantni donator postalo podjetje Summit Avto, Ljubljana z blagovno znamko Land Rover. Podjetje Riko je ponovno naš srebrni donator in prav tako podjetje Plenit bronasti donator. Za njihove dobrodelne prispevke se iskreno zahvaljujemo.

Še vedno pa vabimo k sodelovanju ostale, ki tudi lahko pomagate. Pomoč bomo namenili:

- Varstveno delovnemu centru Dolfke Boštjančič, Draga Ig, v znesku 3.000 evrov;
- Zvezi prijateljev mladine za program Nikoli sam, v znesku 3.000 evrov;
- Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije za nakup opreme za slepe , v znesku 2.000 evrov;
- Rdečemu Križu Slovenije za zbiranje prehrambenih paketov, v znesku 2.000 evrov;
- za operacijski poseg 10-letne palestinske deklice v Sloveniji, v znesku 5.000 evrov.

Listina - potrdilo o članstvu Lions kluba Ljubljana v svetovni lionistični organizaciji Lions Clubs International

Listina - potrdilo o članstvu Lions kluba Ljubljana v svetovni lionistični organizaciji Lions Clubs International

24. nov. 2009

Lions klub Ljubljana bo v letu 2010 praznoval 20 let svojega delovanja.

Z ustanovitvijo Lions klub Ljubljana so bili postavljeni tudi temelji slovenskemu lionizmu in skupaj smo v tem času zbrali in donirali preko 4 milijone evrov. To nas glede na število prebivalcev uvršča med najbolj dejavne nacionalne skupine svetovnega lionizma, ki je tudi po svetovnih statističnih podatkih gmotno najbolj širokosrčno dobrodelno združenje.

Svoj svečani jubilej bomo v  Lions klubu Ljubljana proslavili 23. januarja 2010, ob 19.30 uri s svečanim srečanjem v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma in ga nadaljevali z dobrodelnim plesom, saj se v  Lions klubu Ljubljana zavedamo trenutnih socialnih okoliščin.

Vstopnica za Veliki dobrodelni lions ples, ki je hkrati osebna donacija, znaša 80 evrov in je na voljo ob predhodni prijavi do zasedbe prostih sedežev. Prijavo pošljite na ples@lionsljubljana.si.

Lions klub Ljubljana bo zbrane knjige podaril Domu upokojencev Trnovo v Ljubljani.

Lions klub Ljubljana bo zbrane knjige podaril Domu upokojencev Trnovo v Ljubljani.

Prinesite s seboj knjigo!

Lions klub Ljubljana pa bo svoj jubilejni dobrodelni večer obarval tudi s poslanstvom  mesta Ljubljane, ki ji je UNESCO za leto 2010, v ostri konkurenci, zaupal naziv svetovna prestolnica knjige.

Z mislijo na knjigo, njeno vlogo zvestega življenjskega sopotnika in vzpodbujanjem branja, vas vabimo, da skupaj z vstopnico prinesete s seboj knjigo, ki ste jo prebrali, pa bi želeli, da jo prebere še kdo.  Ni pomembno ali je knjiga nova ali stara, roman ali leksikon. Zbrane knjige, ki jih boste tako dobrosrčno podarili, bomo namenili novo odprtemu Domu starejših občanov v Trnovem v Ljubljani, ki še nima svoje knjižnice.

19. nov. 2009

Člani Lions kluba Ljubljana smo v svoje vrste sprejeli novega člana, Danila Tomšiča..

24.000 evrov vredno darilo Lions kluba Ljubljana

24.000 evrov vredno darilo Lions kluba Ljubljana

19. mar. 2009

Lions klub Ljubljana je v sodelovanju s Centrom za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič uspešno zaključil dobrodelno akcijo Koledar Lepa Slovenija. Prodano je bilo več kot 6000 koledarjev, kar je omogočilo, da je Center za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič dobil v dar 24.000 evrov vreden kombi, ki ga potrebuje za prevoz nekaterih težko pokretnih varovancev v njihovo bivalno enoto na Vižmarjih. >>

Matej Sternen, Rdeči parazol

Matej Sternen, Rdeči parazol

08. jan. 2009

Člani Lions kluba Ljubljana smo si skupaj ogledali veliko razstavo Slovenski impresionisti in njihov čas 1890 - 1920 v Narodni galeriji. Deležni smo bili posebnega privilegija, saj nas je, svoje klubske kolege, skozi razstavo popeljala avtorica razstave, direktorica Narodne galerije, dr.  Barbara Jaki.

Srečali smo s z originali štirih slovenskih mojstrov impresionistov in številnih slikarskih sopotnikov impresionizma, ter mnogih drugih ustvarjalcev v kiparstvu, fotografiji in arhitekturi. Po zaslugi izčrpnega orisa tedanjega življenja, podobe in dosežkov časa, ki nam jih je podala avtorica razstave, je postal ogled razstave pravo doživetje.

Na ogled razstave smo povabili tudi člane Lions kluba SlovenskeKonjice, z nami pa je bil tudi aktualni guverner Lions distrikta 129 Boris Žnidarič

Dr. Barbara Jaki, direktorica Narodne galerije v Ljubljani in članica Lions kluiba Ljubljana

Dr. Barbara Jaki, direktorica Narodne galerije v Ljubljani in članica Lions kluiba Ljubljana

10. dec. 2008

Dr. Barbara Jaki, direktorica Narodne galerije v Ljubljani in avtorica številnih odmevnih razstav, tudi enega največjih kulturnih dogodkov leta 2008 pri nas - razstave Slovenski impresionisti in njihov čas 1891 - 1920, je letos med nominirankami izbora za Slovenko leta, že enaindvajsetič v organizaciji revije Jana.

Slovenko leta 2008 bodo slavnostno razglasili 22. januarja 2009. Člani Lions kluba Ljubljana smo ponosni na našo sočlanico, ki jo je javnost umestila v sam slovenski vrh aktivnih žensk. 

Aleša Kandus, Darinka Pavlič Kamien, Nastja Škopac

Aleša Kandus, Darinka Pavlič Kamien, Nastja Škopac

04. dec. 2008

V Lions klubu Ljubljana smo na svojem rednem srečanju gostili članice novega Lions kluba v ustanavljanju –  Lions klub Ljubljana Viva, kateremu smo v Lions klub Ljubljana boter.

Za naše botrstvo se je zahvalila Aleša Kandus, "guiding lion" novega kluba v ustanavljanju, ki ga je v nadaljevanju predstavila bodoča predsednica kluba, Nastja Škopac. Klub bo štel 20 članic in gre za izključno ženski klub. Njihov "Charter night" bo organiziran na prvi pomladni dan, 21. 3. 2009.  Novemu klubu smo izročili tudi praktično darilo, zvonec in kladivce.

Člani Lions kluba Ljubljana na predavanju

Člani Lions kluba Ljubljana na predavanju "Podnebno sporočilo"

04. dec. 2008

V Lions klubu Ljubljana smo gostili mag. Vido Ogorelec Wagner, direktorico Umanotere, Slovenske fundacije za trajnostni razvoj, ki je z namenom ozaveščanja za nas izvedla predavanje o podnebnih spremembah v Sloveniji.

Predavanje Podnebno sporocilo izvaja kot prostovoljka The Climate Project. Zanj je pridobila licenco na usposabljanju, ki ga je decembra 2006 v Nashvillu vodil Al Gore s skupino strokovnjakov in ki tudi izhaja iz predstavitev Ala Gora v dokumentarnem filmu Neprijetna resnica. Več o tem in o napotkih, kako lahko kot posamezniki pozitivno delujemo na tem področju, preberite na www.umanotera.org.

Borut Miklavčič, član Lions kluba Ljubljana in novi minister za zdravje

Borut Miklavčič, član Lions kluba Ljubljana in novi minister za zdravje

24. avg. 2008

Borut Miklavčič, Pra Lion in ustanovni član Lions kluba Ljubljana, je prevzel vodenje ministrstva za zdravje.  Na področju zdravstva ima dolgoletne izkušnje: v 70. letih je bil odgovoren za investicije v ljubljanskem kliničnem centru, v 80. je vodil Republiški komite za zdravstvo, leta 2003 je prevzel vodenje ZZZS, do prevzema ministrske funkcije pa je opravljal dela in naloge predsednika Rdečega križa Slovenije.  Borutu Miklavčiču, članu Lions kluba Ljubljana, čestitamo in verjamemo, da se bo uspešno spopadel z izzivi in zahtevnimi nalogami, ki so pred njim.

22. maj 2008

Vodstvo Austria Trend Hotela Ljubljana se je konec maja predstavilo našemu klubu s človekoljubno gesto: njihova donacija 2000 EUR bo poskrbela za to, da bo mnogim otrokom in ljudem v stiski, ki jim preko LK Ljubljana pomagamo s finančnimi prispevki, življenje teklo lažje in lepše. Na srečanju članov kluba 22. maja 2008 v prostorih hotela smo našli skupno misel: čudovit občutek je, ko lahko nekomu pomagaš.

O hotelu:

Austria Trend Hotels & Resorts, del največjega avstrijskega turističnega koncerna Verkehrsbüro Group je brez dvoma vodilna avstrijska hotelska skupina. Kmalu bodo dosegli številko 33 hotelov s približno 10.000 posteljami, pretežno v Avstriji, pa tudi v njeni bližnji okolici. Vodilni pa so predvsem zaradi svojega odnosa do poslovnega turizma. S širitvijo preko meja Avstrije skupina Austria Trend Hotels& Resorts začenja prav v Sloveniji. Hotel Ljubljana je že pred vstopom v skupino zgradil jasno strategijo delovanja, ki se popolnoma sklada z naravnanostjo skupine. Pomembna je tudi bližina in povezava med Ljubljano in upravo skupine na Dunaju. Austria Trend Hotel Ljubljana je izrazito poslovno-kongresni hotel, ki s svojo ponudbo lahko zadovolji različne zahteve sodobnih poslovnih srečanj.

14. maj 2008

14.  maja 2008 bo potekala slovesna otvoritev novega Doma Vižmarje za varovance Centra za delo, usposabljanje in varstvo Dolfke Boštjančič.

30. apr. 2008

V Celju bo 23. in 24. maja 2008 potekala 8. konvencija Zveze Lions klubov, distrikt 129 ��" Slovenija.

22. apr. 2008

9.maja 2008 ob 19.30 bo v Hotelu Paka v Velenju praznoval svoj ustanovni večer -  Charter Night novi Lions klub Velenje.

17. apr. 2008

Člani Lions kluba Ljubljana smo na redni letni aprilski skupščini v svoje vrste sprejeli tudi novo članico, Mojco Camplin.

17. apr. 2008

Člani Lions kluba Ljubljana smo se danes zbrali na svoji redni letni aprilski skupščini. Med drugim smo izvolili tudi novo predsedstvo, ki bo delovalo v sezoni 2008/2009:

Predsednik: Igor Bartenjev
Prva podpredsednica: Darinka Pavlič Kamien
Drugi podpredsednik: Martin Logar
Zadnja predsednica: Bogi Pretnar Kozinc
Zakladnik: Iztok Lajovic
Tajnik: Jasna Šegan

Zahvaljujemo se našim donatorjem

Donatorji 2014